... Пасхальні місії у с. Щітки Вінницької області [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< травня 2019 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Пасхальні місії у с. Щітки Вінницької області [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
Субота, 04 травня 2019 21:01

altЗ 25 по 28 квітня 2019 р. Б. брати-семінаристи 4-го курсу Бігун Юрій та Литвин Володимир побували на місійних теренах Київської Архиєпархії у с. Щітки Вінницької області, щоб розділити радість Христового Воскресіння з місцевою громадою. У храмі св. Миколая служить о. Микола Дуркалець, який є випускником Папської Теологічної Академії в Кракові та Вінницьким деканом.


25 квітня, у Великий Четвер, браття вдосвіта прибули до місця призначення у Вінницю, яка знаходиться за 3 км. від с. Щітки. Там їх радо зустріли о. Микола зі своєю сім’єю – дружиною Ярославою та дітьми Оленою, Ярославом, Мирославом та Христиною. Згодом отець з братам поїхали до Щіток, де о 09:00 відбулася Вечірня з Літургією св. Василія Великого, а вже ввечері була відслужена Утреня Страстей ГНІХ. Гостювали брати впродовж своїх місії у будинку мирян п. Констянтина та п. Олени Епіченків, які радо та гостинно їх прийняли.

У Страсну п’ятницю зранку відбулась Вечірня з виставленням Плащаниці. Опісля отець з братами та мирянами у дружній атмосфері готували храм до світлого празника Пасхи. О 18:00 була відслужена Єрусалимська Утреня.

Наступного дня, у Велику суботу, відбулась Вечірня з Літургією св. Василія Великого. По завершенні богослужіння о. Микола провів для братів цікаву екскурсію по місті на березі Південного Бугу – Вінниці. Брати побачили місцеві культурні пам’ятки, парки, сквери та місцеві храми, зокрема єдиний греко-католицький храм міста «Покрова Пресвятої Богородиці». Разом із тим, брати мали змогу побачити Вінницький фонтан, який збудований у руслі річки Південного Бугу і є справжньою окрасою та родзинкою міста.

28 квітня розпочалися Пасхальні богослужіння о 4-й зранку з Надгробного. Опісля були відслужені Пасхальна Утреня та Святкова Літургія. По завершенні богослужінь відбулося освячення пасок. Відтак брати поїхали до помешкання отця, де за Великоднім столом разом із сім’єю отця розділили радість Христового воскресіння.

По обіді біля храму св. Миколая у с. Щітки відбулися Великодні гаївки, на які чисельно зібралися як діти, так і дорослі. Впродовж дійства проводилися естафети, вікторини, співанки та банси. Радісні та сповнені емоцій брати ввечері вирушили на потяг додому, щоб розділити радісну звістку Воскресіння зі своїми рідними.

Брати висловлюють щиру подяку о. Миколі та його сім’ї за теплий прийом та здобутий досвід. Рівно ж складають подяку мирянам с. Щітки, зокрема сім’ї Констянтина та Олени Епіченків, які радо прийняли братів до своєї оселі. Окрему подяку брати складають ректорату ДДС та Братству «Введення в храм Пресвятої Богородиці» за можливість відвідати місійні терена.

Див.фоторепортаж: