... Проща семінарійного Братства до Унева [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< листопада 2019 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Проща семінарійного Братства до Унева [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
Субота, 09 листопада 2019 21:56

alt7-8 листопада 2019 року відбулась проща Братства «Введення в храм Пресвятої Богородиці» Дрогобицької духовної семінарії до Святоуспенської Унівської Лаври Студійського уставу. У прощі взяли участь єпископ-помчіник Самбірсько-Дрогобицької єпархії владика Григорій (Комар), який є духівником Братства, та префекти о. Роман Копач і о. д-н. Богдан Хом’як.

7 листопада в післяобідній час брати на чолі з настоятелями вирушили з Дрогобича до Унева. О 17:00 в монастирському храмі було відслужено IX час та Велику Вечірню з Литією напередодні свята святого славного великомученика Димитрія Мироточця. Богослужіння очолив ігумен Лаври о. Ілля Мамчак у співслужінні ієромонахів монастиря та префектів семінарії. Семінаристи супроводжували своїм співом святкові богослужіння. Відтак студенти смачно повечеряли та поселились у реколекційному будинку Лаври. О 20:00 відбувся Молебень Братства до Пресвятої Богородиці, який очолив владика Григорій (Комар). Єпископ виголосив проповідь, у якій закликав семінаристів не тільки захоплюватись духовними подвигами великих святих українського народу, а зокрема УГКЦ. Майбутні пастирі покликані наслідувати своїх великих попередників у своєму щоденному житті. Згодом семінаристи помолились Ісусову молитву, після чого вирушили на нічний спочинок.

Наступного дня, на сам празник святого славного великомученика Димитрія Мироточця, зранку в монастирській церкві було відслужено Празничну Утреню, яку олив настоятель Унівської Лаври о. Макарій Дутка. Відтак брати помолись з монахами I, III Час, після чого розпочалась святкова Божественна Літургія, яку очолив владика Григорій (Комар) у співслжужінні ієромонахів Лаври та духовенства семінарії. У своїй проповіді духівник Братства «Введення в храм Пресвятої Богородиці» спонукав присутніх монахів, семінаристів та мирян бути безкомпромісними християнинами в сучасному суспільстві, взоруючись на святого великомученика Димитрія Миротчця. Він мав велику відвагу визнати перед безбожними правителями свою християнську віру, за що постраждав і був убитим за наказом імператора. Владика Григорій ствердив, що джерелом відваги та жертовної любові була для святого і є для нас молитва. Лише та людина, яка перебуває в спілкування з Богом, може згодом принести добрий плід у терпінні.

По завершенні Літургії гості поснідали, після чого о. Аліпій Федун, наставник архаріату на новіціату Унівської Лаври, брати Василь та Осія, розповіли про історію монастиря й провели семінаристам надзвичайно цікаву та пізнавальну екскурсію. Згодом семінаристи, їхні настоятелі підійнялись на Чернечу гору, де помолись панахиду за похованих там владику Юліана (Вороновського), першого єпископа Самбірсько-Дрогобицької єпархії, та його о. Василя Вороновського. Опісля студенти мали вільний час, який провели в церковній крамниці монастиря. Так і завершилось перебування семінаристів у стінах Святоуспенської Унівської Лаври.

Повертаючись до Дрогобича, брати заїхали до Львова та помились панахиду за засновника Братства о. Ісидора Дольницького, а відтак і заупокійну молитву за загиблих воїнів українських військ. Подорож завершились, але брати надовго збережуть у серцях вогонь любові до Бога та незабутні враження, які зігріватимуть у важкі хвилини, надихатимуть до добрих діл, невидимої боротьби та пам’яті про те, що на землі ми лише тимчасові гості. Тому кожен християнин, а тим більше майбутній священнослужитель, покликанй здобувати Царство Боже, а не клопотатись про накопичення дочасних благ чи задоволення тілесних насолод, які не принесуть миру та радості.

Див.фоторепортаж: