... Семінарійна спільнота вшанувала пам’ять о. Ісидора Дольницького [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< квітня 2021 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
      1 2 3 4
5 6 7 8 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Семінарійна спільнота вшанувала пам’ять о. Ісидора Дольницького [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
П'ятниця, 09 квітня 2021 15:16

alt8 квітня 2021 року Божого у Дрогобицькій духовній семінарії вшанували пам’ять непересічного літургіста, засновника і духівника братства «Введення у храм Пресвятої Богородиці» та великого святця – о. Ісидора Дольницького.

Поминальний вечір розпочався в Катедральному соборі Пресвятої Трійці з Чину Панахиди. Заупокійне богослужіння очолив вл. Григорій Комар, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії та водночас і духівник братства у ДДС, у співслужінні о. Романа Копача й о. Богдана Хом’яка, префектів семінарії. Після літургійного піснеспіву «Вічна пам’ять» вл. Григорій виголосив проповідь. Проповідник наголосив, що о. Ісидор мав ще за життя опінію загальної святости. Кир Григорій зазначив: «Видимою ознакою того, що Господь Бог опікується нашою Церквою є пастирі такі як о. Ісидор в яких Він прославився і прославляється». На завершення своїх розважань єпископ Григорій закликав братію вдивлятися, вчитися та користати з постаті засновника братства «Введення у храм Пресвятої Богородиці». «Ми, маючи,- сказав архиєрей,- таку хмару свідків Христової правди постараймося стати з ними в один ряд, щоб наша УГКЦ через наше життя сяяла в небі і була скелею для нашого народу».

Відтак вечір продовжився в актовому залі нашої семінарії. Ведучим заходу був бр. Богдан Фединяк (І курс). Присутні могли глибше ознайомитися з життям подвижника о. Ісидора завдяки відеоматеріалам, а також мініатюрі в якій взяли участь бр. Василь Хомин (ІІІ курс), бр. Богдан Мацькович (ІІ курс) та бр. Юрій Григель (І курс). Затим семінарійний квартет (учасники: Василь Коваль, Петро Мичко, Максим Качала - брати IV-го курсу; Юрій Мацібора брат ІI-го курсу) виконав два музичні твори: «Там де живе Господь», «Без страху» (слова та музика бр. Василь Коваль).

До завершального слова було запрошено духівника братства вл. Григорія Комара, який навівши приклади з життя о. Ісидора Дольницького узагальнив як Бог діє руками маленьких людей і закликав ніколи не забувати о. Ісидора та прибігати до нього з молитвами про заступництво Пречистої Богородиці. Єпископ подякував управі братства за організований захід. Затим поминальний вечір увінчався молитвою – тропарем та кондаком свята введення у храм Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії.


Див.фоторепортаж: