... У Дрогобичі відсвяткували 25-ліття Самбірсько-Дрогобицької Єпархії [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< травня 2018 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
29 30 31      

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
У Дрогобичі відсвяткували 25-ліття Самбірсько-Дрогобицької Єпархії [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
Понеділок, 28 травня 2018 16:18

alt28 травня 2018 року в Дрогобичі на території Катедрального храму Пресвятої Трійці відбулась зустріч з Отцем та Главою Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішим Святославом (Шевчуком), який очолив Архиєрейську Божественну Літургію у співслужінні шістнадцятьох єпископів та священиків. Святкова Літургія була відслужена з нагоди храмового празника та 25-ліття Самбірсько-Дрогобицької єпархії. На святкування прибули миряни з різних куточків світу.

Під час Літургії студенти Дрогобицької семінарії виконували різні зобов’язання. Супроводжував богослужіння співом Катедральний хор «Голос душі» за участі дев’ятьох наших братів.

У своїй проповіді Блаженніший акцентував увагу на празнику Святого Духа, який світло звершує в цей день Церква. «Ми є носіями Святого Духа, Який є милим гостем в нашій душі», - зазначив проповідник. Патріарх згадав семінарійні часи 25-ти літньої давності, коли він мав нагоду співати в Дрогобичі, будучи в складі семінарійного хору, Божественну Літургію, яка була приурочена заснуванню Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Блаженніший зазначив, що ця подія була рішенням Отців Священного Синоду, які приймаючи рішення про створення цієї єпархії, з повною довірою могли сказати словами апостолів «Сподобалося Святому Духові і нам» (Ді. 15, 28) створити єпархію. Відтак Патріарх теплим словом згадав за великого мужа нашої Церкви блаженної пам’яті вл. Юліана (Вороновського), першого єпарха СДЄ, який взяв на себе цей хрест і ніс його гідно до кінця свої земних днів. «Владика Юліан, як Добрий Пастир, намагався своєю духовною поставою та молитвою наблизити кожного зі свого стада до єдності з Богом», - зазначив Верховний Архієпископ.

Блаженніший Святослав висловив подяку теперішньому правлячому Архієрею вл. Ярославові Прирізу, привітавши єпископа з 55-ти літнім ювілеєм та 30-ти річчям священства. Патріарх подякував єпарху за його невтомну та клопітку працю у Христовому винограднику, а також згадав ті часи, коли знав вл. Ярослава ще молодим студентом у Римі. По завершенні богослужіння відбулося нагородження Патріаршими грамотами працівників єпархії.

Відтак вл. Ярослав подякував Блаженнішому за теплі слова, усім владикам, священикам, семінаристам, вірним, та всім тим, хто трудився над організацією ювілейних святкувань з нагоди 25-ліття Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

Див.фоторепортаж: