... Представники Дрогобицької семінарії взяли участь в урочистостях з нагоди 240-ліття заснування ЛДС [ВІДЕО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< грудня 2023 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Представники Дрогобицької семінарії взяли участь в урочистостях з нагоди 240-ліття заснування ЛДС [ВІДЕО] PDF Друкувати Електронна адреса
Неділя, 03 грудня 2023 21:38

drohobytsʹka seminariya vzyala uchastʹ u akademiyi z nahody 240 littya zasnuvannya lʹvivsʹkoyi dukhovnoyi seminariyi svyatoho dukha 20242 грудня 2023 р. Б. делегація Дрогобицької семінарії взяла участь в урочистому святкуванні 240-ліття заснування Львівської духовної семінарії Святого Духа. Після звершення Божественної Літургії відбулась презентація доповідей про історію ЛДС та фестиваль семінарійних вокальних колективів, у якому взяв участь, зокрема, октет ДДС.

В рамках пізнавальної частини п. Олег Турій, проректор Українського Католицького Університету, директор Інституту історії Церкви, виступив із доповіддю на тему: "Львівська духовна семінарія і українське національне відродження у ХІХ ст.", о. Василь Гаранджа, докторант Українського Католицького Університету – із темою: "ЛДС як осередок розбудови українського академічного життя в Галичині у першій половині ХХ ст.", а о. д-р Ігор Бойко, ректор ЛДС представив тему: "Завдання Церкви у воєнний та післявоєнний час".

Наукові доповіді чергувалися із виступами семінарійних вокальних колективів, що складалися з одного духовного твору та одного національно-патріотичного. Октет ДДС виконав Анафору (муз. бр. Дмитро Витівський) та пісню "Ой, у лузі червона калина" (обр. бр. Василь Коваль та Дмитро Витівський).

Виступ октету ДДС

На завершення святкової академії хор ЛДС та всі колективи-гості спільно виконали Гімн України з диригуванням п. Богдана Притули, керівника хору Львівської семінарії.

Підписуйтесь ✅ і стежте за фото- і відео-матеріалами тут:
~ FACEBOOK: https://www.FACEBOOK.com/dds.edu.ua/
~ INSTAGRAM: https://www.INSTAGRAM.com/ddseminaria/
~ YOUTUBE: https://www.YOUTUBE.com/channel/dseminaria/
~ TWITTER: https://TWITTER.com/dds_ua