... Відбулася традиційна єпархіальна проща до чудотворного місця у с. Грушів
header-dds1
header-dds2
header-dds3

ВСТУПНА КАМПАНІЯ

Дрогобицька духовна семінарія
оголошує про набір студентів
на 2024-2030 
навчальні роки

Фотогалерея

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< травня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Відбулася традиційна єпархіальна проща до чудотворного місця у с. Грушів PDF Друкувати Електронна адреса
Понеділок, 20 травня 2024 19:54

vidbulasya tradytsiyna yeparkhialʹna proshcha do chudotvornoho mistsya u s hrushiv 202419 травня 2024 р. Б., у неділю Мироносиць, дрогобицька семінарійна спільнота взяла участь у щорічній єпархіальній прощі до села Грушів, організованій з нагоди 37-ліття місцевого об'явлення Пресвятої Богородиці. Святкову Архиєрейську Літургію очолив вл. Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, у співслужінні із вл. Григорієм, єпископом-помічником, та єпархіальним духовенством, а богослужбовий спів провадив семінарійний хор «Оранта» (кер. – о. Андрій Бунь). По Літургії відбулося освячення наріжного каменя під будову нової богослужбової каплиці.

Ввечері у суботу, 18 травня 2024 р.Б., у Грушівській святині семінарійна спільнота традиційно розпочала загальноєпархіальну прощу Великою Вечірнею з Литією та Акафістом до Пресвятої Богородиці, прославленої в Грушівській чудотворній іконі, яку очолив о. Роман Андрійовський, проректор з навчання, у співслужінні духівника о. Михайла Коліщака та префекта о. Богдана Хомʼяка.

У неділю шлях пішої прощі до грушівської святині пролягав від Катедрального храму Пресвятої Трійці м. Дрогобича. Учасники ходи вирушали зранку, аби згодом долучитися до Архиєрейської Літургії та скористати з Таїнств Сповіді та Євхаристії. Семінаристи допомогли у проведенні духовної мандрівки, зокрема, несучи прочанський хрест й громофони та супроводжуючи співом.

Тим часом у Грушеві відбувалося моління Утрені, Молебню до Божої Матері, І Часу та Чину водосвяття, яке очолив о. Богдан Хом'як, префект ДДС. Спів вели дрогобицькі семінаристи.

Згодом на Літургії під час проповіді вл. Ярослав звернув увагу на значення післяпасхального періоду та цієї неділі зокрема: «Цими днями Свята Церква продовжує звеличувати Празник усіх празників – Христове Воскресіння. Апостол Павло писав, що без воскресіння марною є наша віра. Тому Церква запозичує методологію Ісуса, Який ще сорок днів продовжував утверджувати учнів та апостолів у Своєму воскресінні. Ми зараз також проживаємо цей період, тому просімо жінок-мироносиць, яким присвячена сьогоднішня неділя, щоб разом з ними йти дорогою до Господа, а згодом й свідчити живого Бога на стежках свого життя. Стараймося наслідувати приклад мироносиць. Будьмо мужні, аби вірити у воскресіння».

Трансляцію богослужінь здійснив єпархіальний медіацентр «Благовіст», адміністратором якого є о. Андрій Бунь.

Минулого року проща відбулася 14 травня, у День Матері. Більше за посиланням: http://dds.edu.ua/ua/news/2842-seminariya-doluchylasya-do-proshchi-z-drohobycha-v-hrushiv-2023.html

Підписуйтесь ✅ і стежте за фото- і відео-матеріалами тут:
~ FACEBOOK: https://www.FACEBOOK.com/dds.edu.ua/
~ INSTAGRAM: https://www.INSTAGRAM.com/ddseminaria/
~ YOUTUBE: https://www.YOUTUBE.com/channel/dseminaria/
~ TWITTER: https://TWITTER.com/dds_ua