... Місійна діяльність братів у смт. Іванівка [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< лютого 2018 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Місійна діяльність братів у смт. Іванівка [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
Четвер, 15 лютого 2018 14:46

altЦьогоріч брати Дрогобицької духовної семінарії Злупко Іван (2 курс) та Соболь Юрій (2 курс) вирушили до Одеського екзархату в смт. Іванівка, щоб принести радість новонародженого Ісуса до кожної домівки в цій місцевості. 5 січня 2018 р. брати прибули на головний вокзал м. Одеси, де їх зустрів отець Юрій Кашуба, адміністратор храму Преображення ГНІХ. Разом з отцем брати вирушили до помешкання п. Людмили, яка радо прийняла гостей до своєї оселі на час їхнього перебування в смт. Іванівка.

Відтак брати вирушили до храму на Велику Царські Часи, після яких бр. Юрій залишився в храмі з місцевими парафіянами для його прикрашення і приготування до світлого празника Різдва Христового, а бр. Іван вирушив з о. Юрієм в сусіднє село на похорон. Ввечері брати і о. Юрій зустрілися на спільній вечері в п. Людмили. Під час трапези о. Юрій ділився досвідом розповідаючи, як йому 10 років тому з Божою допомогою вдалося започаткувати на цих теренах громаду УГКЦ. На початку отець служив в одному з помешкань парафіян, а відтак згодом була побудована невелика каплиця, у якій він служить по сьогоднішній день. Отець планує розпочати будівництво більшої церкви, бо з кожним місяцем збільшується кількість парафіян. У сім'ї о. Юрія є семеро дітей, троє з яких взяті із дитячого будинку.

6 січня, зранку, брати вирушили до храму, де о 9.00 відбулась Літургія св. Йоана Золотоустого. По обіді відбулося Велике Повечір'я з Литією. Опісля брати заспівали декілька колядок для місцевих парафіян. Ввечері, при появі першої зірки на небі, о. Юрій прибув із своєю сім'єю до домівки п. Людмили, щоб святкувати народження маленького Ісуса. Під час Святої Вечері отець розділив спільну просфору з медом між усіма присутніми. Під час вечері усі присутні колядували і один одного вітали із великим святом Різдва Христового привітанням: "Христос Рождається", відповідаючи "Славімо Його!".

Наступного дня відбулася Різдвяна Утреня і Святкова Літургія. По завершенні богослужінь наймолодші парафіяни підготували захоплюючий вертеп, чітко відтворивши подію, яка відбулася у містечку Вифлеєм. У свято Собору Пресвятої Богородиці і обручника Йосифа брати і діти на чолі з отцем вирушили колядувати до домівок місцевих парафіян смт. Іванівки і с. Конопляне.

9 січня, після Божественної Літургії, брати подякували о. Юрію, їмості Орисі та п. Людмилі за теплий прийом та гарно проведений час. А відтак вирушили в далеку дорогу до своїх домівок, щоб і там привітати своїх рідних з радісною новиною Різдва Христового.

Брати складають щиру подяку духівнику Братства "Введення в храм Пресвятої Богородиці" та управі Братства за надану можливість здійснити поїздку на місійні терени, щоб послужити для церкви.

Див.фоторепортаж: