... Тисячі людей пройшли хресною дорогою вулицями Дрогобича [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< квітня 2016 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Тисячі людей пройшли хресною дорогою вулицями Дрогобича [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
Неділя, 03 квітня 2016 19:30

alt3 квітня 2016 року вулицями Дрогобича пройшла хресна дорога. Кількатисячна дрогобицька спільнота на чолі з владикою Ярославом (Прирізом), єпископом Самбірсько-Дрогобицьким та духовенством розважали над страстями Ісуса Христа, їх значенням у житті сучасної людини. Молільники пройшли центральними вулицями Дрогобича заносячи молитву за Україну, своїх рідних та близьких, і споглядаючи Господній Хрест, випрошували у Бога сили, щоб достойно завершити мандрівку Посту.

Розпочалась молитовна хода біля Катедрального храму Пресвятої Трійці, де ще задовго до початку хресної дороги почали збиратись дрогобичани. Стація за стацією учасники молитви співпереживали разом з Христом його страждання та смерть, черпаючи з них глибоку мудрість, актуалізуючи науку, яку він нам подав своїми страстями у сучасному житті. Кількість учасників з кожною стацією збільшувалась. Отці-проповідники намагались показати у своїх проповідях паралелі між Христовими стражданнями і подіями, які сьогодні відбуваються в Україні.

Завершилась хресна дорога біля того ж таки Катедрального собору. Після останньої стації, слово взяв владика Ярослав, який у світлі Христових мук і у світлі Божого милосердя розважив над сенсом страждань українського народу. Відтак уділив своє благословення усім присутнім молільникам. Вкінці уся спільнота поклонилась животворящому Хресту Господньому.

Семінаристи взяли активну участь у хресній ході, супроводжуючи її своїм співом, несучи хрест, озвучувальну апаратуру.

Див.фоторепортаж: