... Візит семінаристів до ГО "Наша хата" та РЦ "Назарет" [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< жовтня 2018 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Візит семінаристів до ГО "Наша хата" та РЦ "Назарет" [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
П'ятниця, 12 жовтня 2018 19:41

alt11 жовтня 2018 року семінаристи шостого курсу Дрогобицької семінарії в рамках "Пастирської практики" побували у чергових єпархіальних структурах. Цього разу їх приймали "Спільнота взаємодопомоги "Наша Хата" та Реабілітаційний Центр для залежних від алкоголю і наркотиків "Назарет", які знаходяться в лісному масиві поблизу с. Рихтичі Дрогобицького району Львівської області.

Спочатку семінаристи мали можливість ознайомитися з діяльністю спільноти "Наша хата", яка займається допомогою бездомним. Керівник організації о. Андрій розповів семінаристам, як постала спільнота та про труднощі, з якими стикнулись її засновники, найбільшою з яких була відсутність досвіду життя у такій спільноті, а також фінансове питання. З Божою допомогою усе вдалось вирішити. Сьогодні організація, щоб змогти утримати себе, веде різні види діяльності: її мешканці займаються свинарством, обробляють землю, реставрують меблі, реалізовують пожертвуваний вживаний одяг і т.д. Отець Андрій розповів семінаристам про плани з розширення діяльності організації. Уже ведеться будівництво центру для бездомних-інвалідів, які не в змозі самі себе утримувати, та облаштування соціального гуртожитка у м. Дрогобич, що знову ж таки потребує значних ресурсів, як фінансових, так і людських. 
Відтак браття відправились до РЦ "Назарет", де духівник центру о. Іван Гнатів, випускник ДДС, та психолог Назар розповіли їм про згубну дію залежностей, які руйнують людину на всіх її рівнях. Семінаристи також побачили побут реабілітантів та ознайомились з програмою "Назарету". Найбільш зворушливим моментом зустрічі стало свідчення окремих пацієнтів Центру, які розповіли про глибину свого падіння і про нелегкий шлях до видужання.

Див.фоторепортаж: