... Пішли, щоб навчати всі народи...
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< грудня 2016 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
      1 2 3 4
5 6 7 8 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Пішли, щоб навчати всі народи... PDF Друкувати Електронна адреса

Андрій Кобилюх

Віддавна семінарії були духовними навчальними закладами, котрі формували і виховували майбутніх священнослужителів, ревних душпастирів та Христових слуг. Дрогобицька духовна семінарія впродовж двадцяти років виховує священиків для нашої Церкви. Проміжок часу в двацять років не є великим. Проте це час, котрий вже дав свої рясні плоди. Цими плодами є випускники нашої Alma Mater – священнослужителі, котрі завершивши своє навчання в стінах Дрогобицької семінарії розійшлися світом, як апостоли, щоб голосити слово Боже.

Перший випуск семінарії відбувся в червні 2001 року. А вже в листопаді цього ж року преосвященний владика Юліян (Вороновський) рукоположив першого випускника Андрія Федуна в дияконство, який прийняв святу тайну Священства в безженному стані. Сьогодні отець Андрій є монахом студійського уставу з монашим іменем Аліпій.

За двадцятилітню історію існування семінарії її закінчило 178 студентів. З них сто сімнадцять випускників сподобилися отримати Святу Тайну Священства. Зокрема, дев’ять випускників священичі свячення отримали в безженному стані, а двоє – обрали монаше служіння. П’ятеро студентів захистили докторати, а шістнадцятеро – ліценціати в навальних закладах за кордоном.

Основною ділянкою служіння наших випускників є Самбірсько-Дрогобицька єпархія, в котрій на сьогоднішній день служить 82 наших випускники. 26 священиків душпастирюють за межами Самбірсько-Дрогобицької єпархії, а саме: у Київській архиєпархії – 10 священослужителів та один під диякон, котрий чекає на свячення, у Донецькому екзархаті – 5, Казахстані – 2, у Одеському екзархаті – 2, у Харківському екзархаті – 1, у Луцькому екзархаті – 1 священнослужитель та двоє братів, які чекають на свячення, Львівській архиєпархії – 1, Стрийській єпархії – 1, Сокальсько-Жовківській єпархії – 1, Росії – 1, США – 1.

Андрій КОБИЛЮХ.Пішли, щоб навчати всі народи...//СЛОВО № 2 (66) 2016, с.9