header-dds1
header-dds2
header-dds3

Фотогалерея

АРХІВ СТАТЕЙ

< жовтня 2017 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

жертводавцям

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Слово-2016
«Поклала увесь свій прожиток, який мала» (Лк 21, 4) PDF Друкувати Електронна адреса

Володимир ТУХЛЯН

«Щасливий чоловік, хто боїться Господа, і хто Його путями ходить» (Пс 127, 1). Господь зі свого милосердя влаштував так багато шляхів, щоб зробити наше сходження до нього простішим. Пророк не сказав «путь» в однині, а саме «путі», щоб показати, скільки є шляхів до блаженного життя. Кожна людина по своїй спроможності свобідно обирає відповідний для свого спасіння шлях. Дехто покидає світське життя і вступає до монастиря; дехто ж навпаки – одружується, по-своєму вправляючись в аскезі – молиться, постить, допомагає бідним, сиротам, чесно виконує свої обов'язки, творить діла милосердя.

 
«Список Шиндлера»: «А хто є мій ближній?» (Лк 10, 29) PDF Друкувати Електронна адреса

Ігор БРИНДАК

Саме таке запитання поставив Христові один книжник. У відповідь Спаситель розповів усім відому притчу про доброго самарянина. У Рік Божого Милосердя це запитання і відповідь-притча є дуже актуальними. Тому в рубриці «Церква і кінематограф» мова піде про фільм, який теж є відповіддю на поставлене у заголовку запитання, – знаменитий твір Стівена Спілберга.

 
З чого починається семінарія? PDF Друкувати Електронна адреса

Петро ГРОМ

altМайбутнє Божого люду залежить від багатьох чинників. Одним із них є підготовка молодого покоління душпастирів, котрі присвятять своє життя служінню Церкві та народу. Твердо йти за своїм покликанням і готуватися до нелегкої праці священнослужителя є можливим у стінах духовної семінарії, яка стає для кожного семінариста не просто навчальними закладом, але й справжньою домівкою і місцем для духовного зростання. Але з чого розпочинається діяльність семінарії? Не тільки зі студентів та викладачів, що є також по-своєму важливим, але й зі споруди, в якій безпосередньо здійснюється підготовка майбутніх священиків. Отож у цій статті хотілося б більше розповісти про наш «другий» дім.

 
Папа Франциск - місіонер милосердя PDF Друкувати Електронна адреса

Віталій МИСЬКА

Зважаючи на виклики сьогодення і особисті потреби, кожен з нас особливо має молитися й бути милосердним до ближніх. Без перебільшення втіленням цього правила є особа папи Франциска, єпископа Риму, усмішка, радість і доброта якого вселяють надію і є виявом Божого милосердя. Дивлячись на невтомність папи Франциска на багатьох континентах світу і його відчуття необхідності звіщати Боже милосердя, хочеться зацитувати слова самого понтифіка: «Милосердя – це шлях, який єднає Бога і людину, бо відкриває серце в надії на те, що хтось нас полюбив назавжди, незважаючи на обмеження нашого гріха».

 
Боже милосердя: як уникнути крайнощів? PDF Друкувати Електронна адреса

Андрій ЛОЇШ

Кожен християнин чинить милосердя і хоче отримувати у відповідь також діла милосердя. Сам Христос навчав нас у нагірній проповіді: «Блаженні милосердні, бо зазнають милосердя» (Мт 5, 7). Господь наш Ісус Христос у своєму милосерді дає кожному віруючому надію на спасіння. Гріх людини у даному випадку полягає в тому, що даровану нам надію ми сприймаємо у крайнощах. Зокрема або надмірно надіємось на Боже милосердя, або надія на Боже милосердя у нас повністю відсутня. Обидва ці випадки є гріхом, але, нажаль, дуже часто зустрічаються у нашому житті. Цей гріх важко побачити неозброєним оком, бо він має «стратегічний» характер, тобто діє постійно, а наслідки не завжди є такими явними.

 
Милосердя там, де, здавалося б, його просто й бути не може PDF Друкувати Електронна адреса

Андрій КОЗАР

Ми кажемо, що шануємо любов, але цього не проявляємо. Ми говоримо, що поважаємо справедливість (справедливість загалом, а не справедливі вчинки), але дуже часто в ім’я справедливості поступаємо несправедливо. Ми стверджуємо, що шануємо милосердя – і дуже швидко стаємо жорстокими. Ми нібито поважаємо свободу, але проганяємо тих, хто не згідний з нами. Антуан де Сент-Екзюпері писав: «Я знаю справедливих людей, але не справедливість, вільних людей, але не свободу, милосердних людей, але не милосердя. Саме так як не знаю ні красоти, ні щастя, а тільки щасливих людей і прекрасне творіння».

 
Особливі люди, які потребують милосердя PDF Друкувати Електронна адреса

Руслан СТЕЦИК

Христос навчав: «Будьте милосердні, як і Отець ваш милосердний» (Лк 6, 36). Ця заповідь розкриває сенс Року Божого милосердя, який проголосив папа Франциск 08 грудня 2015 р. Б. Для того, щоб краще відчути дію Божого милосердя, потрібно навчитися самому його проявляти. І в цьому полягає сенс Божого милосердя, коли Бог у своєму Чоловіколюбстві милосердний щодо нас, а ми – в свою чергу – до оточуючих нас людей. В цьому ключі розглянемо один із способів діл милосердя, зокрема відносно неповносправних людей, про яких ми часто забуваємо або взагалі нічого не знаємо.

 
Небесні покровителі семінарії PDF Друкувати Електронна адреса

Ігор БРИНДАК

altДрогобицька духовна семінарія названа на честь Дрогобицьких Святотроїцьких мучеників Северіяна, Якима та Віталія. Вони і є небесними покровителями семінарії. Про те, ким були ці особи, і піде мова в нашій публікації. Отець Северіян Бараник (1889-1941) народився в селі Угнів. У 1907 році вступив у чин святого Василія Великого.

 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL